Nyergesújfalui Kernstok Károly Ált. Isk. – 2019

Miért tetszett a program ?

A program előkészítése, szervezése, lebonyolítása profi munkáról tanúskodott. A gyerekek mindennel el voltak látva, nagyon odafigyeltetek a biztonságra, a pontos időbeosztásra. A gyerekek minden feladatot élveztek. A kreativitásukra is szükség volt, – pl.: Milyen magas egy kamion? – leleményesen oldották meg a feladatot. Az hatalmas plüssjátékok óriási lelkesedést és örömet okoztak a kis versenyzőknek.

Szerintetek fontos e  és ha igen miért az ilyen program?

Örömömre szolgált, hogy részt vehettünk a programon. Jó lenne, ha még nagyobb körben tudnátok ilyen programokat szervezni a gyerekeknek, hiszen az alsó tagozatos diákok a legvédtelenebbek. Ők még kevés tapasztalattal rendelkeznek a gyalogos és a kerékpáros közlekedésben is. Fontos lenne minden gyermekben tudatosítani, hogy a nagyobb odafigyeléssel sok balesetet lehetne megelőzni. Az ilyen programok közelebb hozzák a gyerekekhez a közlekedés veszélyes helyzeteit. Talán jobban oda fognak ezután figyelni gyalogosként az utakon, utasként a buszon, és erre társaikat is figyelmeztetik.

Mit adott számotokra és a gyerekek számára a Láss az én szememmel program ?

A program sok élményt és új ismeretet adott a gyerekeknek. Megtapasztalhatták, hogy a busz milyen gyorsan tud megállni, a busz visszapillantó tükre milyen széles. Láthatták, hogy milyen nehéz mindent látnia a kamion sofőrnek, és miért kell a gyalogosnak jobban odafigyelnie, ha át akar menni az úttesten.

Mivel bővítsük ki az eseményt még?

Szerintem, a kerékpáros feladatokkal lehetne még kibővíteni a feladatsort. Nagyon sok tanuló közlekedik kerékpárral, és nem is gondolják, mekkora veszélynek vannak kitéve, ha nem figyelnek eléggé.

Tokainé Nagy Mónika